
Děkuji všem za rady :-)
Děkuji všem za rady :-)
Nebo zkuste dát do polévky víc zelené petrželky, zlepší to chuť. Kdyby nic nepomáhalo, tak leda uvařit nový vývar a naředit jím ten původní...
Taky se přidám - do příliš slaných krémových polévek je dobré přidat zakysanou smetanu nebo jogurt, tu slanou chuť to dost zmírní.
Přesolenou polévku zachráníte i kostkou cukru - položte ji na lžíci a ponořte do polévky. Hned jak se začne rozpouštět, lžíci s cukrem vyndejte. Postup opakujte podle potřeby.
Brambory jsou osvědčené - lepší bude, když je nakrájíte na plátky. Pomáhají taky bílky (do vývaru přidat 3-4 syrové bílky, nechat srazit a následně vývar přecedit).
Když se vám podaří přesolit třeba omáčku, polévku apod., zkuste v ní povařit brambor nebo chleba (potom je z jídla vytáhnete a vyhodíte). Na příliš peprné jídlo je prý dobré v něm krátce povařit dvě jablka nakrájené na větší kousky - to jsem ale zatím nezkoušela.
Jsem ve vaření začátečník a občas se mi stane, že je jídlo buď nedochucené, anebo mi "ujede ruka". Máte nějaké tipy, jak by šla slaná nebo peprná chuť aspoň trošku srazit?