Děláme cuketu klasicky v trojobalu. Hlavní zásadou je nesolit ji dopředu (jako např. lilek), ale až po usmažení. Výborná je s bramborami a zeleninovým salátem.
Děláme cuketu klasicky v trojobalu. Hlavní zásadou je nesolit ji dopředu (jako např. lilek), ale až po usmažení. Výborná je s bramborami a zeleninovým salátem.
Dělala jsem plněnou cuketu. Nachystala jsem si mleté maso a ochutila ho tak, jak na sekanou. Cuketu jsem rozkrojila napůl, vydlabala dužinu se semínkami a obě půlky naplnila mletým masem. Ze zbytku mletého masa jsem udělala šišku sekané. Pekla jsem to pod alobalem v troubě asi 50 minut, dokud nebyla cuketa měkká. K tomu klasické vařené brambory a byl na světě dobrý oběd a sekaná ještě na večeři.
Udělala jsem včera na večeři něco podobného bramboráku, ale na plech. Nastrouhala jsem 5 brambor, 1 větší cuketu, 3 vajíčka, osolila jsem to, okořenila, nakrájela na kostky tvrdý salám, zahustila strouhankou a dala na pečící papír na plech do trouby. Mńam. Manželovi to chutnalo i druhý den studené
Také jsem dělala bramboráky z cukety. Sousedka mi jednu přinesla, tak jsem se do toho pustila. Manžel mi řekl, že kdyby nevěděl, že jsou z cukety, nepoznal by to, chutnaly mu.
Moje mamka dělá z cukety výborné bramboráky. Chutnají téměř stejně, jako kdyby byly z brambor. Postup i ingredience jsou prý stejné. Míváme je buď jenom tak k večeři nebo jako přílohu k masu.
Letos se nám urodilo hodně cuket. Nemáte někdo dobrý recept na hlavní jídlo z cukety? Děkuji