Černého rybízu zkrátka nikdy nevypěstujete tolik, jako červeného. Nejlepším návodem je pořídit si víc keříků. ;)
Černého rybízu zkrátka nikdy nevypěstujete tolik, jako červeného. Nejlepším návodem je pořídit si víc keříků. ;)
Je to skutečně docela dost o odrůdě. Měli jsme Tibel a teď máme Tisaniu. Oba plodí málo, ale Tibel plodil více. Tisania má ale podle mě větší plody a chutná nám více. :)
Ahoj.
Tak především, černého rybízu je mnoho druhů. Pro příklad ti sem hodím screen z jednoho článku. :)
Odrůda od odrůdy se potom liší i v hojnosti plodů.
Musím se přiznat, že jsem sama o tomto tématu chtěla vědět víc. Náš červený i bílý rybíz jsou k nezastavení, zatímco černého je vždy jen pár kuliček. A vůbec jsem neměla tušení, kolik odrůd existuje. Takže vám i já děkuji, že jste pánovi tak hezky odpověděl.
Ahoj, co prosím podle vás ovlivňuje to, že červeného rybízu roste každým rokem všude plno, ale černého je tak strašně málo? Mám mnohem raději černý rybíz, ale naše keříky příliš neplodí, zatímco červeného rybízu máme kila. Poradí mi někdo, jak zlepšit produkci černého rybízu?